Door handlecabinet knobsknobs and handlescrystal door knobsdoor knobs onlinedoor knobs outletbirdcage handleCrystal handlesCeramic handlesDoor locksKitchen KnivesAlloy handleCopper handleAluminum handleResin knobsStainless handleSoft rubber handlesKitchenware Faucet
Indholdet i aske

Siderne "Indhold i aske 1, 2 og 3" er en sammenhæng, der beskriver næringsstoffer, mikronæringsstoffer og tungmetaller i asken.

Koncentrationen af stoffer i asken afhænger bl.a. af brændslet, forbrændingstemperaturen og luftgennemstrømningen i fyrbox og kedel.


Både koncentrationsforskelle og mængdeforskelle mellem flyve- og bundaske varierer meget fra værk til værk og fra årstid til årstid. Det er derfor umuligt at give en præcis oplysning om askens indhold. Det eneste rigtige er at indlevere en askeprøve til et laboratorium og få de præcise analyseresultater.

På trods af stor variation har vi forsøgt at give et indtryk af askens gennemsnitlige indhold.

Bemærk, at der er flere stof-gennemsnit på siderne "Indhold 2" og "Indhold 3". Stoffernes enhed er forskellig på siderne.

Her ses gennemsnittet af makronæringsstoffer i askerne.
Værd at vide...
Aske har et meget lavt indhold af kvælstof, alle andre stoffer varierer meget afhængigt af brændsel, værk og driftsforhold.
Siden er udarbejdet af Skov & Landskab, Københavns Universitet bl.a. ud fra ForskEl-projektet "Forbehandling og recirkulering af flisaske".